specimen.se
http://www.specimen.se/phpBB3/

Kanadaröding
http://www.specimen.se/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=3298
Sida 1 av 1

Författare:  Christer Jansson [ fre jan 08, 2016 1:57 pm ]
Inläggsrubrik:  Kanadaröding

Märkligt beslut av juryn att ta in kanadaröding som en art i tävlingen. Lite svårt att se hur hur detta ska ge en mera spännande och rättvis tävling.
En av de mest ovanliga fiskarter vi har i Sverige där nästan samtliga deltagare har minst 60 mil till närmaste vatten. Vi får hoppas att det inte blir en art där tävlingen avgörs men det kommer ju att märkas snart. Är ju en uppenbar risk att ett mkt fåtal personer får höga poäng på prestationen att man överhuvudtaget lyckas fånga en fisk oavsett storlek i ett visst vatten.
Är lite för mycket av den varan redan nu i cupen (även i egna anmälningar).
Heter ju trots allt specimen cupen.

PS. Kritiserar inte på något sätt Specimen cupen som sådan då jag tycker det är en mycket trevlig och en bra arrangerad tävling.

/Christer Jansson Retardoz

Författare:  Dan D [ sön jan 10, 2016 5:20 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Kanadaröding

Då det kommit önskemål från flera personer om att ta med den i tävlingen tog jag upp det med juryn som beslutade att ta med den i år. Främsta argumentet från de som lämnat förslaget är att Norrlandsfiskarna har betydligt färre arter på hemmaplan än vad fiskarna i södra Sverige har. Fisken är med i år om det visar sig att det blir allt för få anmälningar eller att det bara kommer in minifiskar så tar vi upp arten till prövning inför 2017 års tävling.

Dan D
tävlingsledare

Författare:  Calle [ tis apr 26, 2016 8:17 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Kanadaröding

Hur kan inte en fisk som multen vara med i specimen cupen eller svenskan? Är väll den fisk som alla specimen fiskare i sverige jagar eller har jagat, för som sagt en kanadick låter otroligt konstigt att den är med?! Borde inte det va en omröstning mellan alla deltagare efter varje år

Författare:  Dan D [ sön maj 01, 2016 6:22 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Kanadaröding

Kanske nåt att ta upp till nästa år, har fått in en del förslag men detta är första gången multen kommer upp. I svenskan brukar dom köra omröstning bland lagen, i specimencupen skickar jag ut förslagen som kommer in till tävlingsjuryn för beslut. Hur beslut om nya arter ska behandlas kan ju också diskuteras, kanske en ren omröstning är bättre.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/